Dewi Perssik Nikah Pengurus Senyap-senyap?

Dewi Perssik dikhabarkan sudah bernikah dengan pengurusnya Angga Wijaya 10 September lalu

SELAIN kecoh gosip Datuk Rossa bertunang diam-diam dengan Afgan, tidak kurang juga heboh diperkatakan netizen mengenai khabar angin pernikahan senyap-senyap penyanyi dangdut Dewi Perssik atau nama sebenar, Dewi Muria Agung dengan pengurusnya sendiri pada 10 September lepas.

Memang mengejutkan apabila ada pihak menyebarkan khabar penyanyi berusia 31 tahun yang mesra disapa Depe itu dinikahi pengurusnya bernama Angga Wijaya.

Khabarnya, pernikahan dilakukan di kediaman keluarga Depe di Jalan Panjaitan, Kelurahan Kebonsari, Kecamatan Sumbersari, Jember, Jawa Timur.

“Kami bisa informasikan pelaksanaan (akad nikah) Dewi Muria Agung dengan suaminya itu pada 10 September 2017. Mereka sudah sah menjadi suami-isteri,” kata jurucakap Pejabat Agama Sumbersari, Jember, Jawa Timur seperti petikan media Indonesia.

Dewi Perssik atau Depe masih bungkam khabar angin pernikahan dengan pengurusnya, Angga Wijaya

Menurut sumber, pasangan tersebut dinikahkan bapa Depe, H.M. Aidil. Sebelum ini, sudah heboh juga saat mereka mengemukakan surat permohonan pernikahan di pejabat agama kawasan Cilandak pada 30 Ogos lepas.

Namun ketika itu Depe tidak berakap lanjut saat ditanya ihak media mengenai khabar angin pernikahan. “Doakan saja ya. Cuba wawancara si tukang (orang) yang bercakap hal ini,” jawab Depe ringkas tanpa beri sebarang pengakuan sahih.

Selain mengurus perjalanan seni Depe, Angga juga seorang pelakon. Beliau turut membintangi sinetron Centini yang diperankan oleh Depe. Juga sinetron Rahasia Tuhan, Menantu Dari Surga serta Nadin.